Quick Contact
+381 11 3034811

News

Postovani saradnici , kolege i zainteresovane strane, 

Kompanija MG Serbien doo koristi ovu priliku da Vas obavesti i o rezultatima izvrsenog merenja, tacnije Izvestaju o ispitivanju kvaliteta vazduha u zoni uticaja Mg Serbien doo u periodu od 12.07.2022. do 19.07.2022. koje smo uradili kao drustveno odgovorna kompanija koja svoje obaveze izvrsava na vreme i u skladu sa definisanim propisima. U prilogu mozete pogledati celokupan izvestaj sa svim navedenim detaljima koji je sacinila akreditovana laboratorija za zastitu radne i zivotne sredine. Kao ekoloski svesna kompanija smatramo da je nasa kolektivna odgovornost i obaveza da zastitu zivotne sredine posmatramo kao primarni cilj i imperativ, ne kao nametnutu obavezu, vec odgovornost od nacionalnog znacaja te stoga fokus menadzmenta i dalje ostaje na zastiti zivotne sredine i kruzne ekonomije.

Mozete pogledati i skinuti Izveštaj o kvalitetu vazduha MG-Serbien (gore na stranici)

 

OBAVESTENJE ZA ZAINTERESOVANE STRANE – REZULTATI MERENJA 

23.05.2022  Mg Serbien team

MG SERBIEN DOO IZVRSIO SVA ADEKVATNA MERENJA KOJA SU U GRANICNIM VREDNOSTIMA.

 

Postovane kolege, saradnici i ostale zainteresovane strane, ispred kompanije MG Serbien doo ovim putem kroz platformu javnog oglasavanja koristimo priliku da Vas obavestimo da smo u skladu sa nasim procedurama i obavezama uradili redovno merenje emisije zagadjujucih materija u vazduh kao i otpadnih i podzemnih voda. Kroz priloge mozete pronaci Izvestaje o merenju emisije emitera, kao i Izvestaj o vodama. Napominjemo da je u planu da se uradi i ambijentalno merenje.

 

Ovo obavestenje je informativne prirode, uz zelju da Vas blagovremeno obavestimo o aktivnostima u nasoj kompaniji, s obzirom da rezultati istih svima nama mogu biti merodavni i od korsti.  Jedan od glavnih fokusa kompanije je pitanje zivotne sredine i ekologije i namece se kao vazno i krucijalno za nas sektor poslovanja. Kao drustveno odgovorna i ekoloski svesna kompanija smatramo da je nasa kolektivna, odgovornost i obaveza da zastitu zivotne sredine posmatramo kao primarni cilj i imperativ, ne kao nametnutu obavezu vec odgovornost od nacionalnog znacaja. Mg Serbien vrsi redovna merenja: emisije u vazduh, merenja otpadnih, tehnoloskih i podzemnih voda, a periodicno i merenja buke i zemljista. Naglasili bismo da su ulaganja i sredstva koja izdvajamo za osnovna merenja, izrade studija, komsultantskih usluga, servisiranja opreme, kao i odlaganje otpada zaista velika i ti troskovi su ukljuceni u redovan budzet Mg Serbien gde sve sami finansiramo. 

 

Posledicno, prirodu ne eksploatisemo vec smo okrenuti reciklazi i konceptu kruzne ekonomije na temelju iskoriscenja materijala iz otpada i njegovo ponovno oplemenjivanje kroz upotrebnu vrednost. Fokus menadzmenta i dalje ostaje na unapredjenju oblasti zastite zivotne sredine i iznalazenju najefikasnijih metoda odnosno modela za postizanje iste.

 

——————————————————————————————————————————–

An expression of gratitude as the start of a new business year in Mg Serbien!

The beginning of the year symbolically represents a period when we define and review everything that we have professionally achieved, completed and started, when we summarize the degree of satisfaction and whether we have fulfilled our goals.
We would like to take this opportunity to thank and congratulate all our esteemed colleagues and associates for the successful cooperation, and convey the strong impressions related to the business successes that we together achieved during the previous year. First of all, we are grateful for the trust you have given us over the years on the basis of which we have built common business compromises and successes.
Mg Serbien doo is setting significant and big goals for this year also. One of them is certainly the promotion of production and to maintain the status of a leader in the production of secondary magnesium. Our primary motive is to ensure the continuity of your trust with tradition and quality.

We hope that this year will set us challenges that will motivate us for new successes, knowledge and innovations.

Whenever you see someone running a successful business, know that they have made a bold decision once.

Mg team wishes you a year of brave decisions!

————————————————————————————————————————————————————————————————

CALL FOR PUBLIC DISCUSSION ENTITLED “ENVIRONMENTAL MANAGEMENT PLAN FOR PROPOSED PROJECT – THE TREATMENT OF SCRAP BASED ON MAGNESIUM BY PROCEDURE OF VACUUM DISTILLATION

We invite you to attend Public discussion that will be held on December 6th at 10h in the Administration building of Mg Serbien, Belostenski put bb, Baljevac.
Meeting Agenda:

  1. Presentation of Environmental Management Plan for Proposed Project -Thetreatment of scrap based on magnesium by procedure of vacuum distillation
  2. Public discussion
  3. Summary

Mg Serbien sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Mg Serbienlogin form